Eddie Moussa och hans bror mördade :o

Fotbollsstjärna
ihjälskjuten i natt






SÖDERtälje/stockholm.
Två personer dödades i natt på spelklubben Oasen i Södertälje.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är de båda avlidna bröder.

Polisen har ännu inga gripna.

Klockan var 02.22 i natt när två beväpnade män klev in på spelklubben Oasen. Framför flera ögonvittnen började de avlossa skott med automatvapen.

– Den uppfattningen som vi fått av vittnesuppgifter är att de visste vilka de var ute efter, säger Kjell Lindgren, presstalesman på polisens länskommunikationscentral, till Aftonbladet.

Två bröder

Männen flydde sedan från platsen på en moped. Kvar på klubben låg två döda män. Och en tredje man som skottskadats.

– Den tredje personens tillstånd uppges vara stabilt, säger Björn Engström, presstalesman på polisens länskommunikationscentral.

Polisen går inte ut med de båda dödade männens identitet, men enligt uppgifter till Aftonbladet i natt rör det sig om två bröder.

Den ene av de mördade männen i Södertälje var Eddie Moussa, 26, spelare i superettalaget Assyriska.

– Vi är i djup sorg och chock över Eddie Moussas död, säger en klubbmedlem till Aftonbladet.

– Jag finner inga ord. Det är en chock och känns tragiskt. Det är mycket känslor nu, säger klubbchefen Aydin Aho till TT.

Match uppskjuten

Så fort klubben fick meddelandet om spelarens död kontaktades Svenska fotbollförbundet för att skjuta upp kvällens bortamatch mot Ängelholm.

– Det var ett självklart beslut. I eftermiddag ska vi samla spelarna, prata om det som har hänt och försöka bearbeta, säger Aho.

Polisen har inget tydligt motiv till morden.

– Men man kan inte utesluta att det rör sig om en uppgörelse eller spelskuld med tanke på platsen där det inträffade, säger Björn Engström.

Brinnande moped

En massiv polisinsats sattes genast i gång i jakten på mördarna. Ett tiotal patruller jobbade med att leta spår och förhöra vittnen i natt. Under morgontimmarna hittades mopeden som gärningsmännen använt som flyktmedel, brinnande. I närområdet fanns också det automatvapen som polisen misstänker är mordvapnet. Man har dock inte gripit någon och Björn Engström vill inte svara på om polisen har några misstänkta gärningsmän.

– Det är det vi ska jobba med nu för att se. Samla ihop de uppgifter vi fått under natten. Sedan ska vi ha en genomgång och se om ärendet ska utredas i Södertälje eller om det ska flyttas till länskriminalen, säger han.

Flera mord

Morden är de andra och tredje inom ett halvår på på spelklubben.

I december förra året sköts en 25-årig medlem i det svenskbaserade MC-gänget X-team ihjäl på Oasen. Mördaren, som avlossade tre skott, var maskerad med rånarluva och försvann från platsen. En 18-årig man var häktad misstänkt för mordet, men släpptes den 2 april. Om morden har något samband vet inte polisen ännu.

– Vi tittar naturligtvis på tidigare händelser och utesluter ingenting, säger Kjell Lindgren.

”Det här händer inte”

När Aftonbladet besöker mordplatsen har ett tiotal personer samlats vid polisens avspärrningar utanför spellokalen i Ronna centrum.

– Det här händer bara inte, säger en av dem.

Flera personer ska ha kastat sig ut genom fönstren på baksidan av Café Oasen när de hörde skotten, något som bekräftas av polisen.

– Förutom den skottskadade har ytterligare två personer förts till sjukhus, säger Björn Engström, presstalesman vid länskommunikationscentralen i Stockholm.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0